siemens opvaskemaskine fejlkode e22

Til den travle familie er opvaskemaskinen et must - nogen har ligefrem to! siemens opvaskemaskine fejlkode e22

Du kan finde siemens opvaskemaskine fejlkode e22 her

Find det store udvalg af opvaskemaskiner her

Størrelsen

Det er selvfølgelig vigtigt at overveje størrelsen på opvaskemaskinen. Bor der kun én i husholdningen, kan det være det er nok med en smal opvaskemaskine, eller måske ligefrem en bordopvasker. Den store familie med fire børn, kræver en større maskine eller måske endda to, for at kunne følge med. Især hvis der er venner med hjem fra skole eller lignende.

Opvaskemaskinens kapacitet opgøres i standardkuverter, altså hvor mange sæt af tallerken og bestik, den kan gøre rent pr vask. De små bordopvaskemaskiner kan typisk vaske 6 kuverter mens de store kan have 12-14 kuverter.

Indbygget, integreret eller fritstående

En indbygget opvaskemaskine kaldes også en underbygget opvaskemaskine. Den har ingen sidepaneler og ingen top, da den er lavet til at blive bygget ind i køkkenet og passe under køkkenbordet og mellem de andre elementer. Den har en almindelig front.

Det samme gør sig gældende for en integreret opvaskemaskine, men derudover har den heller ingen front, da meningen er, at den beklædes med samme front som skabe og skuffer i køkkenet og derfor giver helt samlet, ensartet look til køkkenet.

En fritstående maskine kan sættes hvor som helst, da den leveresmed både front-, side- og toppaneler. Det kan være rigtig rart, hvis ens køkken er indrettet lidt specielt.

Hvis man gerne vil have sit køkkenbord frit og undgå en bordopvasker, men ikke har plads til en stor maskine under bordet, kan en smal model være løsningen. De smalle opvaskere har funktion som en helt almindelig opvaskemaskine, men fylder noget mindre. En stor maskine er typisk 550mm bred, hvor de smalle kan fås omkring 450mm.

Indretningen af selve maskinen, giver også nogle forskellige muligheder. Der er den klassiske med to udtrækshylder og en kurv til bestik. I nogle modeller kan man i stedet for kurven, få en bestikhylde øverst. Det sikre at bestikket ikke klæber mod hinanden og giver derfor en lidt større garanti for rent bestik.

Hvis de store fade eller gryder skal have en tur ind imellem, kan det være en god ide at kigge efter en maskine, hvor tallerkenrækkerne kan lægges ned og/eller bestikkurven kan flyttes (med mindre du har en bestikhylde). På den måde bliver ”armene” ikke bøjede af de store ting.

Lyd og tid

Med de store køkken-alrum, hvor fritidsaktiviteter ofte foregår som et samlingspunkt for familien i midten af huset, kan det være en god idé, med en opvaskemaskine, der ikke larmer så meget. Lyd måles i decibel (DB) og at gå efter en maskine på omkring 40DB vil være en god idé, hvis ikke køkkenet lukkes af, når opvaskemaskinen kører.

De forskellige typer af opvaskemaskiner har forskellige vaskeprogrammer. Almindeligvis tager et program omkring 2-3 timer, nogen lidt længere og nogen lidt kortere. Men nogen opvaskemaskiner har et halveringsprogram, hvor programmerne kan halveres i tid. Der findes også nogen med lynvask, hvor programmet kun tager lige under en time. Ofte bruger lynprogrammet desværre en hel del vand og elektricitet, selvom det er kortere. Der findes dog maskiner, som kan sættes til ”halv vask”. Der tilpasses vandmængden og tiden til at maskinen er ca. halv fuld. Det kan være rigtig rart, hvis man får gæster og gerne vil have alt rent og pænt.